środa, 24 stycznia 2018

Chlebki naan z omletem, hummusem, karmelizowanym porem, białą rzodkiewką i boczniakami

Dlaczego nie tworzę listy postanowień noworocznych? Bo nigdy nic z tego nie wychodzi. W tym roku jednak postanowiłam, że będę wpadać tu częściej. I co? I jak można było się spodziewać, nic z tego nie wyszło. Dlatego własnie w moim przypadku, postanowienia noworoczne są totalnie bez sensu. Ale gotuję... Gotuję cały czas. Tym razem padło na coś naprawdę pysznego! Chlebki naan, które uwielbiam za to, że robi się je 3 minuty (nooo, może prawie..) do tego hummus, omlet, karmelizowany por i boczniaki. Jadłam taki obiad przez dwa dni z rzędu, był tak pyszny. A mówiąc szczerze jak myślę o nim teraz, to zjadłabym go ponownie. Jeśli wszystko przygotujecie wcześniej, w porze obiadowej wystarczy podgrzać całość. Pycha, pycha:D



















Składniki:
chlebki naan
2 pory - tylko biała część- pokrojona w półplasterki
250 g boczniaków
2 jajka
biała rzodkiewka
sól
pieprz
chili
cukier
masło

Wykonywanie:
Przygotuj chlebki naan. Możesz użyć tortilli jeśli wolisz. Jajka rozbij w miseczce, przypraw solą, pieprzem i chili. Na patelni rozgrzej masło i przygotuj omlet. Podziel go na pół. Na każdy chlebek połóż pół omletu. Boczniaki pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą i pieprzem i usmaż. Odłóż na bok. Na tą samą patelnię wrzuć trochę masła, a gdy się rozpuści dodaj pokrojonego pora. Wsyp ok pół łyżeczki cukru i smaż aż stanie się szklisty i miękki. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce lub pokrój w kawałki. Chlebki możesz zwinąć lub złożyć na pół i faszerować dodatkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz