środa, 20 września 2017

Śledzie w sosie chrzanowym

Kocham śledzie w każdej postaci. Mój M. natomiast akceptuje tylko wersję z cebulą i śmietaną. Ja jestem w tej kwestii otwarta. Dawno temu zostałam poczęstowana śledziami z chrzanem i postanowiłam przypomnieć sobie ten smak. Przygotowałam bardzo prostą i smaczną wersję. Świetna nie tylko na święta. 






















Składniki:
125 g śledzi
szklanka śmietany
2-3 łyżki chrzanu w zależności od upodobań
średnia cebula pokrojona w kostkę
pół dużego kwaskowatego jabłka
sól
pieprz
chili- opcjonalnie

Wykonywanie:
Śledzie pokrój w kawałki. Śmietanę wymieszaj z chrzanem. W misce wymieszaj śledzie, śmietanę, cebulę i jabłko. Dopraw solą i pieprzem oraz chili jeśli lubisz. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz