środa, 24 sierpnia 2016

Kanapka z rukolą, serem pleśniowym i płatkami chili

Będąc w Hiszpanii i Portugalii bardzo podobała nam się kultura tapas. Odwiedziliśmy kilka barów tapas. Wybieraliśmy takie mniej uczęszczane przez turystów, i było bardzo smacznie i ciekawie. Trochę nas to zainspirowało do kombinowania takich przekąsek. Jakiś czas temu mój M. skonstruował taką kanapkę, skropił ją portugalską oliwą i otworzył do tego hiszpańskie wino. Cóż wręcz się rozpłynęłam. To są tylko trzy składniki. Ale razem z winem, to kanapka przepyszna. Fundujemy sobie takie kanapki od kilku dni, i muszę szczerze przyznać, że nie chcą nam się znudzić. M. przygotował je w weekend, kiedy odwiedzili nas znajomi, i także zebrały pochwały:) Polecam bardzo. Koniecznie z dobrym winem:)






















Składniki:
chleb lub ciabatta
garść rukoli
ser pleśniowy
oliwa

dodatkowo- ulubione wino:)

Wykonywanie:
Z chleba lub ciabatty przygotuj tosty. Na każdej kromce rozłóż trochę rukoli, ułóż ser pokrojony w plastry, posyp płatkami chili wg uznania i skrop oliwą. Prosto i smacznie. 

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Najlepsze połączenie składników. :)
    Zapraszam do siebie. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń