Mimo tego, że jest zimno i powinno się jeść raczej jesienne, ciepłe i sycące jedzenie, mój organizm domaga się sałatek. Tak jakby zupełnie nie zauważył, że już jest ponuro i teraz w sferze zainteresowań są kojące, rozgrzewające potrawy. Jednak słucham siebie, jem to na co mam ochotę i majstruję sałatki. Szybkie, smaczne i zdrowe. Podstawowy składnik to oczywiście rukola, a dalej dorzucam to co mam w lodówce. Tym razem padło na mandarynki, fetę i grzanki. Całość polałam olejem sezamowym i syropem z granatów. Pyszności!
Składniki:
spora garść rukoli - lub dwie:)
dwie mandarynki
kawałek fety
grzanki przygotowane z dwóch kromek tostowego chleba (wybierzcie taki z dobrym składem)
olej sezamowy
syrop z granatów
pieprz
Wykonywanie:
Rukolę umyj i ułóż na talerzu. Mandarynki obierz i rozdziel na cząstki, a fetę pokrój w kostkę. Ułóż wszystko na rukoli, skrop olejem i syropem z granatów. Przypraw pieprzem.
Smacznego!
Składniki:
spora garść rukoli - lub dwie:)
dwie mandarynki
kawałek fety
grzanki przygotowane z dwóch kromek tostowego chleba (wybierzcie taki z dobrym składem)
olej sezamowy
syrop z granatów
pieprz
Wykonywanie:
Rukolę umyj i ułóż na talerzu. Mandarynki obierz i rozdziel na cząstki, a fetę pokrój w kostkę. Ułóż wszystko na rukoli, skrop olejem i syropem z granatów. Przypraw pieprzem.
Smacznego!
Mandarynka nadaje tej sałatce nieco świątecznego charakteru ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak:) Pozdrawiam!
Usuń