środa, 15 marca 2017

Sałatka z komosą ryżową, tuńczykiem, pomidorkami, oliwkami i jajecznicą

W ostatni weekend odwiedzili nas nasi starzy znajomi, z którymi zawsze podbijamy świat i nowi, których poznaliśmy na Karaibach. Zdarza się, że poznajemy kogoś na wakacjach, ale zwykle wraz z końcem wakacji, kończy się znajomość. Tym razem jednak stworzyliśmy 10 osobowy dream team, który kontaktuje się nadal. To miłe i miejmy nadzieję, że jeszcze wiele wspólnych momentów przed nami, bo planujemy razem podbój nowych krajów. Spotkanie obfitowało w mnóstwo zabawnych historii i mnóstwo pysznego jedzenia -a przynajmniej, tak twierdzili moi goście. Ostatnio mam wenę twórczą jeśli chodzi o jedzenie. A wizja słoneczka, wiosny i świeżych warzyw i owoców jest fantastyczna:) Zmajstrowałam sobie taką sałatkę, i muszę przyznać, że była świetna. Szybka, prosta i smaczna. Zabrałam ją do pracy,i to był świetny początek dnia:)





















Składniki:
szklanka ugotowanej komosy ryżowej
puszka tuńczyka w kawałkach (dobrej jakości)
kilka pomidorków koktajlowych- przekrojonych na pół
kilka oliwek- pozbawionych pestek, pokrojonych
2 jajka
sól
pieprz
chili w płatkach
oliwa o intensywnym smaku lub np. olej sezamowy

Wykonywanie:
Jajka wbij do miseczki, przypraw solą, pieprzem i chili. Wlej na rozgrzaną patelnię i usmaż jajecznicę. Komosę wymieszaj z oliwą. W miseczce lub słoiku układaj warstwami komosę, tuńczyka, pomidorki, oliwki i przygotowaną wcześniej jajecznicę lub jajko sadzone jeśli zjecie sałatkę od razu:)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz