niedziela, 8 września 2013

Bagietka z orzechami i serem z niebieską pleśnią

Lubię kiedy odwiedzają nas znajomi. I lubię zrobić wtedy takie niezobowiązujące przekąski. Ostatnio podobnym farszem zdarzyło mi się nafaszerować pieczarki. Tym razem postanowiłam wypróbować go na zwykłej bagietce. Zarówno z pieczarkami jak i z bagietką farsz jest pyszny. Poza tym...dobra pieczona bagietka nigdy nie jest zła:)


























Składniki:
1 bagietka
100 g sera z niebieską pleśnią
100 g orzechów ( u mnie laskowe, włoskie i nerkowca)
1 por
3 łyżeczki masła
odrobina białego wina
ser żółty do posypania

Wykonanie:
Bagietkę przekrój na pół a później na mniejsze kawałki. Por pokrój w półtalarki i podsmaż na maśle. Dodaj wino (ok 1/4 szklanki). Podsmażaj aż wino wyparuje. Odstaw. Ser pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj. Por, ser i orzechy wymieszaj i rozkładaj na kawałkach bagietki. Posyp serem. Piecz 15 min. w temp. 180 stopni.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz