poniedziałek, 20 stycznia 2014

Pesto z rukoli

Uwielbiam rukolę. Dodaję ją wszędzie..do kanapek, sałatek i pesto. A że pesto to bardzo, bardzo szybkie i przepyszne danie tym bardziej je lubię:) Ilość składników można dowolnie modyfikować według własnych gustów. Jeśli nie masz orzeszków piniowych można użyć ziaren słonecznika lub orzechów nerkowca. Pełna dowolność:)





















Składniki:
125 g rukoli
1/3 szklanki orzechów piniowych (jeśli używasz pestek słonecznika dodaj ok 3 łyżki)
oliwa
2 ząbki czosnku
łyżka sera pecorino romano
sól
pieprz


Wykonanie:
Rukolę umyj i zmiksuj w robocie kuchennym ze wszystkimi składnikami. Jeśli masa ciężko się miksuje dodaj więcej oliwy. Przypraw solą i pieprzem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz