W końcu coś dla mięsożerców. To nie jest tak że nie jadam mięsa czy go nie lubię po prostu muszę mieć na nie ochotę. A że nie zawsze mam to już inna sprawa:) Natomiast tę sałatkę zjadłam ze smakiem. Jest szybka, smaczna i nieskomplikowana. A kurczak marynowany w curry nadaje jej ciekawy smak.
Składniki:
100 g miksu sałat
pierś z kurczaka
kilka pomidorków koktajlowych
cheddar
szklanka jogurtu naturalnego
łyżeczka przyprawy curry
pół łyżeczki kurkumy
Sos:
sól
pieprz
oliwa
łyżeczka musztardy Dijon (lub innej)
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyj i pokrój w paski. Przełóż do miski zalej jogurtem i dopraw solą, pieprzem, curry i kurkumą. Wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Usmaż kurczaka.
Sałatkę umyj i przełóż na talerz. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i przełóż na sałatę. Dodaj kurczaka. Możesz go wcześniej pokroić. Składniki sosu dokładnie wymieszaj i polej nim sałatkę tuż przed podaniem. Posyp sałatkę kawałkami startego sera.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz