czwartek, 26 marca 2015

Czarny makaron z łososiem i oliwą truflową

Dziś zdecydowanie brakowało mi weny.. głównie na gotowanie. Boląca głowa nie pomagała w kombinowaniu. Dlatego obiad najprostszy z możliwych ale naprawdę bardzo smaczny. Wszystko robiło się właściwie samo co akurat dziś było przeogromnym plusem. Mnie pozostało ułożyć całość na talerzu.. Prostota jest cudowna i przepyszna...




















Składniki:
ok 100 g czarnego makaronu na osobę (lub wg gustu)
350 g świeżego łososia
sok wyciśnięty z połowy małej cytryny
sól
świeżo mielony pieprz
chili suszone
oliwa truflowa

Wykonanie:
Łososia ułóż w formie do zapiekania. Polej go sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 stopni i piecz ok 25-35 minut (zerkaj na niego- może się okazać że potrzebuje nieco więcej lub mniej czasu w piekarniku). Makaron ugotuj al dente wg instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu polej go oliwą truflową. Gdy łosoś się upiecze połóż go na makaron skrop jeszcze oliwą i posyp chili.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz