wtorek, 17 marca 2015

Zielony koktajl ze szpinakiem, bananem i kefirem

W powietrzu wiosna! Czas na wiosenny detoks:) I jeśli detoks ma smakować tak jak ten koktajl to ja poproszę! Kiedy zrobiłam go po raz pierwszy i dałam M. skosztować był zachwycony. Ale gdy dowiedział się że to szpinak... jego mina bezcenna:D Dlatego myślę, że polubią go także osoby które są na bakier ze szpinakiem. Lubię takie koktajle robić z kefirem ale oczywiście zróbcie tak jak lubicie najbardziej. Dodajcie jogurt, mleko- zwykle lub roślinne. Energetyczny i smaczny... taki u mnie początek wiosny:)




















Składniki:
1 szklanka kefiru 
80 g szpinaku
1 duży banan
łyżka płynnego miodu (lub wg gustu)
mleko

Wykonanie:
Szpinak dokładnie umyj i lekko odciśnij go z wody. Do blendera wlej kefir, dodaj szpinak, banana i miód. Miksując dodaj nieco mleka żeby koktajl nie był taki gęsty- jeśli Ci to nie przeszkadza pomiń mleko. Zmiksuj aż do uzyskania gładkiego koktajlu.

Smacznego! 


Wiosenny detoks Zielono mi!

4 komentarze:

  1. zamieniłabym tylko kefir na jogurt naturalny i wypiłabym do dna! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nooo właśnie nie każdy lubi kefir:) Jogurt też jest spoko. Czasem zdarza mi się dodać tez do tego koktajlu jeszcze awokado:)

      Usuń
  2. Spróbuję na pewno :)
    Ja co wieczór pijam jabłkowo-pietruszkowy koktajl (zblenderowane 2 jabłka z 1 natką pietruszki + woda mineralna ile kto chce) i mimo dość specyficznego smaku bardzo mi smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zaciekawiłaś mnie tą pietruszką:) Muszę wypróbować. Pozdrawiam

      Usuń