Witamy po przerwie! Cóż trochę odpoczywałam... Właściwie to bardzo się leniłam i powiem szczerze, że gotowanie odbywało się po najmniejszej linii oporu. Wracam do kuchni i tym razem pora na szparagi. Korzystam z sezonu, bo czekam na nie później cały rok:) Bardzo prosto i bardzo szybko, ale i smacznie. No a dzięki kaszy jaglanej- zdrowo. Jeśli lubicie możecie dorzucić suszone pomidory. Polecam to danie w wersji na ciepło -od razu po przygotowaniu, ale to może z powodu mojej wrodzonej niechęci do zimnych potraw:)
Składniki (dowolnie można modyfikować wg potrzeb):
pół szklanki surowej kaszy jaglanej
ok 100 g sera feta
kilka szparagów
pieprz
oliwa truflowa
Wykonanie:
Kaszę jaglaną przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Szparagi ugotuj na parze do momentu aż będą miękkie ale pozostaną jędrne. Ugotowaną kaszę wymieszaj z odrobina oleju dodaj pieprz i odrobinę soli (nie dużo feta jest słona). Przełóż ją na talerz, ułóż szparagi i dodaj pokruszony lub pokrojony w kostkę ser feta. Skrop oliwą truflową. Podawaj od razu.
Smacznego!
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń