poniedziałek, 30 maja 2016

Ryż z tuńczykiem, pomidorami suszonymi i serem korycińskim

Ostatnio straciłam głowę dla sera korycińskiego. Kombinuję z nim dość mocno. Wrzucam do kanapek, sałatek i dziś wylądował u nas na obiedzie. To danie z serii "super szybkie", bo zajmuje tyle ile gotuje się ryż. Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera korycińskiego to zachęcam, spróbujcie i zakochajcie się w nim tak, jak ja:)





















Składniki (na dwie średnio głodne osoby):
100 g ryżu
puszka tuńczyka w kawałkach i w oleju
4 suszone pomidory
ser koryciński
sól- ostrożnie!
pieprz
chili w płatkach
olej do smażenia

Wykonanie:
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnię wrzuć tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Wymieszaj i smaż wolno przez chwilę. Przypraw solą i pieprzem wg gustu. Gdy ryż będzie gotowy przełóż go na talerz i dodaj tuńczyka z pomidorami. Posyp łatkami chili wg gustu oraz kawałkami sera korycińskiego.  Możesz dodać także świeżą papryczkę chili. 

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Bardzo przyjemny przepis, pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a wygląda mega smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) To prawda super proste, a smakuje świetnie.

      Usuń