Fani pesto- łączcie się:D Tak, tak znowu pesto. Ale tym razem pietruszkowo- kolendrowe. Znakomite! To świetna alternatywa dla pesto z bazylii lub rukoli. Ser grana padano możecie zastąpić innym np. parmezanem, a migdały pestkami słonecznika. Moje serce zdecydowanie należy do pesto z rukoli, ale to z pietruszki też jest niczego sobie.
Składniki:
pęczek pietruszki
garść świeżej kolendry
garść płatków migdałowych
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
oliwa
odrobina soku z cytryny (ok łyżka)
łyżka startego sera grana padano
Wykonanie:
Pietruszkę umyj i pozbaw łodyg. Zmiksuj ją z czosnkiem, grana padano, kolendrą i migdałami. Dodaj cytrynę oraz tyle oliwy, aby masa dobrze się zmiksowała. Przypraw solą i pieprzem. Możesz dodać odrobinę chili.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz