czwartek, 9 czerwca 2016

Spaghetti trapanese

Tej potrawy naprawdę warto spróbować. Jest znakomita, a co najważniejsze jej przygotowanie zajmuje tyle ile gotowanie makaronu. Kojarzy mi się bardzo wakacyjnie i letnio. A jeśli o wakacjach mowa, to już nie mogę się doczekać naszych tegorocznych wakacji. Zapowiadają się bardzo ciekawie. Jedziemy jak zwykle z naszymi znajomymi, co daje gwarancję, że będzie rewelacyjnie. A jeśli do tego dołożymy mnóstwo zwiedzania, pobudki o 5 rano, włażenie w każdą dziurę w mieście- robią się dla nas wakacje idealne. Wiem, że są osoby, które tego nie rozumieją. Dla nich wakacje to plaża, morze i słońce. I w porządku. Każdy wybiera to co lubi. Leżeć na plaży będą za jakiś czas, żeby wygrzać stare kości:, póki co wybieramy coś innego:)




















Składniki:
makaron spaghetti
150 g migdałów
2 czubate łyżki startego parmezanu
2 ząbki czosnku
350-400 g pomidorów
sól
pieprz

Wykonywane:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Migdały pozbaw skórki i upraż przez chwilę na suchej patelni. Zmiksuj migdały, parmezan, czosnek, sól i pieprz. Pomidory pozbaw skórki i pokrój na kawałki. Na patelni wlej trochę oleju i wrzuć pomidory. Podsmaż pół minuty i dodaj migdałowe pesto. Wymieszaj całość ze sobą. Dodaj makaron i wymieszaj ponownie. Posyp płatkami migdałowymi i parmezanem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz