poniedziałek, 28 listopada 2016

Koktajl kakowo-bananowy

Codziennie rano, podczas porannej jogi, staram się wypić jakiś koktajl. O tak wczesnej porze mój żołądek nawet nie myśli o tym, żeby zjeść, ale niestety muszę coś wrzucić na ruszt. Dlatego stawiam na koktajl. Tym razem koktajl kawowy z dodatkiem banana, migdałów i syropu klonowego. Używam kawy żołędziowej lub zbożowej, ale zwykła kawa będzie jak najbardziej w porządku. Ja po prostu nie piję zwykłej kawy, więc szukam innych wynalazków. Koktajl jest naprawdę smaczny i daje mnóstwo energii.





















Składniki:
kubek ulubionej kawy
łyżka syropu klonowego (opcjonalnie cukru trzcinowego)
1 banan
łyżka migdałów (bez skórki)

Wykonywanie:
Zaparz kawę. Jeśli używasz takiej sypanej, przecedź ją. Zmiksuj kawę, syrop klonowy, banana i migdały. Latem świetnie smakuje schłodzony.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz