1. Gofry z mąki żytniej z kurkami
Zaczynamy od wersji wytrawnej- mojej ulubionej. Mąka żytnia i kurki. Coś fantastycznego! Spróbujcie, a nie pożałujecie!
2. Gofry z mąki z ciecierzycy i cukinią, pomidorkami i serem pleśniowym
Kupiliście mąkę z ciecierzycy i szukacie pomysłu jak ją wykorzystać? No to proszę! Porcja pysznych gofrów. Do tego ser pleśniowy, grillowane pomidorki koktajlowe i garść kiełków. Niebo w gębie!
3. Wytrawne gofry z awokado i bryndzą
Uwielbiam awokado, uwielbiam bryndzę i uwielbiam gofry. Połączenie tego wszystkiego było tylko kwestią czasu. Do tego szczypta płatków chili i jest najlepiej na świecie!
4. Najprostsze gofry
Jeśli mój syn domaga się gofrów, to przygotowuję mu właśnie te. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Potrafi ich zjeść naprawdę bardzo dużo:) Dodajcie ulubione owoce, polejcie je syropem klonowym lub bitą śmietaną, a będą niezrównane!
Kolejne pyszne gofry w wersji z bananami, ubitą śmietaną i pysznym miodem miętowym. Skusicie się?
Jeśli macie trochę więcej czasu, to przygotujcie te właśnie gofry drożdżowe. Są naprawdę pyszne. Dodałam do nich karmelizowane jabłka, bo mój syn je uwielbia, ale dodajcie swoje ulubione owoce.
Pyszne, aromatyczne gofry z musem z dyni. Są naprawdę świetne, a mus z dyni jest najlepszy na świecie!
Smacznego!
A ja naiwniak sądziłem, że gofry mogą być tylko na słodko. :)
OdpowiedzUsuńHahaha:D Człowiek uczy się całe życie. Polecam spróbować wytrawnych wersji:)
UsuńAle fajne gofry, dawno żadnych nie jadłam a teraz dopiero po zdjęciach uświadamiam sobie ile tak naprawdę tracę :P
OdpowiedzUsuńCzas nadrobić!:)
Usuń