wtorek, 7 marca 2017

Tost z serami w niezwyklej odsłonie

Co się dzieje kiedy zostawiacie męża na dwa dni, a Wy jedziecie na mały relaks? Pewnie pomyślicie, że coś niedobrego.. Tymczasem było zupełnie odwrotnie. Wróciłam i zastałam pomalowaną i wyczyszczoną kuchnię i pyszny obiad. A rano zostałam uraczona tym oto tostem. Nie to nie jest żart, ani sen, tak było naprawdę. Wniosek jest taki, że powinnam po prostu częściej wyjeżdżać, bo powrót był w iście królewskim stylu. Moi chłopcy spisali się na medal. Ponieważ w ramach prezentu wyjazdowego przywiozłam oscypka, wylądował on również w toście i nadał mu charakterystyczny smak. Kocham oscypki miłością absolutną, więc pomysł był według mnie doskonały. Niby to nic, ale mój kreatywny mąż dodał do niego cheddar, oscypek i mozzarellę, i tak oto zwykły tost z serem, stał się tostem doskonałym. Spójrzcie co tęsknota robi z człowiekiem:D





















Składniki:
chleb tostowy*
kulka mozzarelli
kawałek oscypka
kawałek cheddara
masło

*zwróćcie uwagę na skład chleba tostowego i wybierzcie taki który jest dobrej jakości

Wykonywanie:
Wszystkie sery zetrzyj na tarce i wymieszaj ze sobą. Kromki posmaruj z jednej strony masłem. Stronę nieposmarowaną posyp serem (obficie i nie żałuj sobie:)). Przykryj drugą kromką (masłem do góry) . Przełóż całość na patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor, aż sery rozpuszczą się i będą ciągnące. Na patelnię wsyp odrobinę serów, poczekaj aż się rozpuszczą i włóż tost, sery powinny oblepić tost i utworzyć chrupiącą skorupkę. Zdejmij tost z patelni i podawaj od razu po przygotowaniu. Możecie podać go z sosem pomidorowym, ale dla mnie kubek kakao był wystarczającym dodatkiem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Mmmm ja bym dodała do tego jeszcze jakąś sałatkę na bazie rukoli, pomidorków koktajlowych i mniam! Uwielbiam oscypki. Są specyficzne, charakterne, ale jednak takie polskie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo... super pomysł z tą sałatką:) Następnym razem coś sobie zmajstruję:) Pozdrawiam!

      Usuń