Przyszła mi ochota na placki. Podczas wakacji... no umówmy się, nie miałam zbyt wielu możliwości do jedzenia placków, a mówiąc szczerze, nie pojechałam tam po to, żeby jeść placki, tylko żeby opychać się pastel del nata, pastel de bacalhau, różnorodnymi tapas i pożerać fuet. Taki był plan, i plan został z nadwyżką zrealizowany. Ale po powrocie zachciało mi się moich kochanych, poczciwych placuchów. Postawiłam na mąkę ryżową i jogurt. Do tego garść świeżych owoców i jak zawsze jest pysznie.
Składniki:
1 szklanka jogurtu
łyżka cukru
1 jajko
łyżka oleju kokosowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka mąki ryżowej
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej jogurtu. Smaż placki z obu stron. Ja smażę je na naleśnikarce i nie używam już żadnego tłuszczu. Podawaj z ulubionymi owocami.
Smacznego!
Składniki:
1 szklanka jogurtu
łyżka cukru
1 jajko
łyżka oleju kokosowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szklanka mąki ryżowej
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej jogurtu. Smaż placki z obu stron. Ja smażę je na naleśnikarce i nie używam już żadnego tłuszczu. Podawaj z ulubionymi owocami.
Smacznego!
Takie idealne i puszyste :)
OdpowiedzUsuń