Bardzo lubię serek sourage. Dochodziło do tego że kupowałam kilka opakowań a jedno zjadałam po powrocie do domu rozpakowując zakupy. Obłęd jakiś. Ale od pewnego czasu nie widzę go w sklepach. Dramat. Skład jak się okazało nie jest bardzo skomplikowany więc postanowiłam spróbować zrobić go sama. Efekt? Smak moim zdaniem jest wręcz idealny. I jest niezrównany z tostem i odrobiną ulubionego dżemu. A ostatnio zjadłam go z bajglami:) Pycha!
Składniki:
120 g kremowego serka naturalnego
łyżeczka miękkiego masła
4-5 łyżeczek śmietany 36 %
szczypta soli
Wykonanie:
Serek przełóż do miseczki i dodaj masło. Dokładnie wymieszaj żeby nie było widać grudek masła. Dodaj śmietankę i znowu wymieszaj. Zacznij od dodawania mniejszej ilości śmietany serek powinien być gęsty. Dopraw solą do smaku.
Smacznego!
Smacznego!
Witam! Ktory kremowy serek naturalny bedzie najlepszy?
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem najlepszy jest Łaciaty naturalny (niebieskie opakowanie). Pozdrawiam!
UsuńA ja jeszcze pamiętam, jak dr Surazynski w Kortowie go wymyślił. W Olsztynie był w sklepach w smakach z pieprzem, z papryką i z cebulą.
OdpowiedzUsuńJa pamiętam, jak w Sokółce go robili. Zawsze chętnie podjadałem
OdpowiedzUsuń