Wiem, że to brzmi jak dziwactwo do granic możliwości. Ale sto lat temu (nooo może prawie:P) wyszperałam go na stronie The New York Times i odkryłam, że rukola w koktajlu to jest to! Od razu wiedziałam, że muszę pokombinować. Poza tym naprawdę miło jest wiedzieć, że są na świecie podobni do mnie fani rukoli, i że nie jestem aż tak bardzo szurnięta jeśli chodzi o dodawanie jej do wszystkiego. Skoro można dodać szpinak do koktajlu i jest prześwietny, to dlaczego nie dać szansy rukoli? Jeśli macie ochotę możecie sypnąć także łyżkę ulubionych płatków owsianych. Zielono, fantastycznie i niebanalnie:)
Składniki:
2 duże garście rukoli
pół szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
szklanka świeżo wyciśniętego soku jabłkowego
szklanka świeżo wyciśniętego soku jabłkowego
kawałek imbiru
Opcjonalnie dodaję do tego koktajlu zielony jęczmień, nasiona chia lub ostropest
Wykonanie:
Rukolę umyj. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj.
Smacznego!
wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://kosmetyczny-swiat.blogspot.com/
Dzięki i pozdrawiam!
UsuńWygląda ładnie, ale ten imbir mnie odstrasza... raz już mi nie podszedł i teraz go omijam szerokim łukiem :)
OdpowiedzUsuńNo imbir jest dość specyficzny ale możesz spróbować go po prostu pominąć. W oryginalnym przepisie była jeszcze gruszka ona tez powinnam nieco złagodzić smak:)
Usuńłyk witamin!
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuń