środa, 8 kwietnia 2015

Koktajl z rukolą, sokiem pomarańczowym, jabłkowym i imbirem

Wiem, że to brzmi jak dziwactwo do granic możliwości. Ale sto lat temu (nooo może prawie:P)  wyszperałam go na stronie The New York Times i odkryłam, że rukola w koktajlu to jest to! Od razu wiedziałam, że muszę pokombinować. Poza tym naprawdę miło jest wiedzieć, że są na świecie podobni do mnie fani rukoli, i że nie jestem aż tak bardzo szurnięta jeśli chodzi o dodawanie jej do wszystkiego. Skoro można dodać szpinak do koktajlu i jest prześwietny, to dlaczego nie dać szansy rukoli? Jeśli macie ochotę możecie sypnąć także łyżkę ulubionych płatków owsianych. Zielono, fantastycznie i niebanalnie:)



























Składniki:
2 duże garście rukoli
pół szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
szklanka świeżo wyciśniętego soku jabłkowego
kawałek imbiru

Opcjonalnie dodaję do tego koktajlu zielony jęczmień, nasiona chia lub ostropest

Wykonanie:
Rukolę umyj. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj. 

Smacznego!
Oczyszczające smoothies

6 komentarzy:

  1. wygląda smacznie :)

    http://kosmetyczny-swiat.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda ładnie, ale ten imbir mnie odstrasza... raz już mi nie podszedł i teraz go omijam szerokim łukiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No imbir jest dość specyficzny ale możesz spróbować go po prostu pominąć. W oryginalnym przepisie była jeszcze gruszka ona tez powinnam nieco złagodzić smak:)

      Usuń