Czy Was też pogoda tak bardzo drażni? No przecież nie da się tego wytrzymać. Słońce, deszcz, słonce, śnieg, grad, słonce.. Nie wiadomo jak się ubrać. Poza tym.. na Boga mamy kwiecień.. już naprawdę mogłoby być ciepło. Tymczasem chyba powoli przestaję wierzyć, że pogoda się poprawi. Liczyłam na świąteczne spacery ale oczywiście nic z tego. A szkoda. U nas święta minęły bardzo smacznie. Zrobiłam między innymi jajka faszerowane pieczarkami i ajwarem które okazały się hitem i tą właśnie pastę którą podałam na świąteczne śniadanie. Bardzo szybka, smaczna i nadaje się nie tylko na świąteczny stół. Z bułami z tego przepisu pasta była znakomita. No i pamiętajcie że smak pasty zależy od tego jakiego łososia wybierzecie dlatego wybierzcie możliwie najlepszy kawałek:)
Składniki:
ok 200 g łososia wędzonego dobrej jakości (w kawałku)
łyżka soku z cytryny
2-3 łyżki gęstej śmietany
1 ugotowane jajko
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
papryczka chili - wg gustu
szczypiorek
Wykonanie:
Wędzonego łososia posiekaj drobno. Przełóż go do miski. Dodaj sok z cytryny, śmietanę, musztardę, jajko pokrojone w kostkę. Wymieszaj całość i przypraw wg gustu solą, pieprzem i chili.
Smacznego!
Składniki:
ok 200 g łososia wędzonego dobrej jakości (w kawałku)
łyżka soku z cytryny
2-3 łyżki gęstej śmietany
1 ugotowane jajko
łyżeczka musztardy
sól
pieprz
papryczka chili - wg gustu
szczypiorek
Wykonanie:
Wędzonego łososia posiekaj drobno. Przełóż go do miski. Dodaj sok z cytryny, śmietanę, musztardę, jajko pokrojone w kostkę. Wymieszaj całość i przypraw wg gustu solą, pieprzem i chili.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz