Jest gumowate i smakuje jak papier. To udało mi się usłyszeć na temat tofu. Cóż... wegetarianie i weganie mieliby smutne życie gdyby faktycznie tak było. Trochę się obawiałam że to może być jednak prawda i na pierwszy ogień postanowiłam zrobić tofu w słodkiej wersji. Z bananem, karobem i syropem z agawy. Fikuśnie ale uwierzcie naprawdę bardzo bardzo smacznie:)
Składniki:
200 g tofu
2 banany
2 łyżki karobu
syrop z agawy do smaku- ok 2 łyżki
Wykonanie:
Nic prostszego. Banany i tofu zmiksuj na gładki krem. Dodaj karob i syrop z agawy. Wymieszaj dokładnie.
Smacznego!
mniam! wszelakie słodkie kremy uwielbiam!
OdpowiedzUsuńMnie ten też bardzo przypadł do gustu. Słodkie tofu jest przegenialne teraz czas na wersję niesłodką:)
Usuń