poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Wegański bananowy krem z tofu, karobu z syropem z agawy

Jest gumowate i smakuje jak papier. To udało mi się usłyszeć na temat tofu. Cóż... wegetarianie  i weganie mieliby smutne życie gdyby faktycznie tak było. Trochę się obawiałam że to może być jednak prawda i na pierwszy ogień postanowiłam zrobić tofu w słodkiej wersji. Z bananem, karobem i syropem z agawy. Fikuśnie ale uwierzcie naprawdę bardzo bardzo smacznie:)




















Składniki:
200 g tofu
2 banany
2 łyżki karobu
syrop z agawy do smaku- ok 2 łyżki

Wykonanie:
Nic prostszego. Banany i tofu zmiksuj na gładki krem. Dodaj karob i syrop z agawy. Wymieszaj dokładnie.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. mniam! wszelakie słodkie kremy uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie ten też bardzo przypadł do gustu. Słodkie tofu jest przegenialne teraz czas na wersję niesłodką:)

      Usuń