Dziś bardzo klasycznie- pasta z makreli. Wiem, że każdy ją jadł każdy zna i każdy wszytko o niej wie. Ale naprawdę lubię tą pastę i przygotowuję ją bardzo często. Jest szybka i smaczna. A do tego dziecinnie prosta. Nie dodaję majonezu a jogurt naturalny i uważam, że w odchudzonej wersji pasta też jest znakomita:)
Składniki:
średnia makrela wędzona
pół średniej czerwonej cebuli
2 jajka ugotowane na twardo
2-3 ogórki kiszone
2 łyżeczki bryndzy
pół łyżeczki musztardy
jogurt naturalny
pieprz
Wykonanie:
Makrelę oczyść z ości. Przełóż ją do miseczki. Jajka i ogórki kiszone zetrzyj na tarce. Cebulę drobno posiekaj. Dodaj bryndzę, pieprz, musztardę i jogurt. Wymieszaj całość.
Składniki możesz także drobno posiekać lub zmiksować.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz