sobota, 3 marca 2018

Brownie z mąki kokosowej i migdałowej

Zauważyłam jedną rzecz. Nie ważne ile kto zje, na brownie zawsze ma się ochotę. Być może jest jakaś osobna kieszonka w brzuszku. Ja lubię je za to, że jest bardzo czekoladowe, gęste i ciężkie. A poza tym, bardzo szybko i bezproblemowo się je robi. Potrzebujecie jeszcze jakiejś zachęty? 
























Składniki:
225 g gorzkiej czekolady (70 % miazgi kakaowej)
225 g masła
50 g cukru trzcinowego (można dodać więcej jeśli lubicie słodsze wypieki)
3 jajka
100 g mąki migdałowej
50 g mąki kokosowej
garść orzechów włoskich lub migdałów

Wykonywanie:
Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj cukier w wymieszaj aż się rozpuści. Gdy masa przestygnie dodaj jajka, obie mąki i wymieszaj. Mąkę kokosową i migdałową możesz zrobić samodzielnie. Wystarczy zmielić wiórki kokosowe i migdały w młynku do kawy. Na koniec wmieszaj orzechy lub migdały. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 25 minut. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz