sobota, 7 marca 2020

Gofry z mąki żytniej ze smażonymi boczniakami i halloumi

Czy gofry mogą być złym pomysłem? Myślę, że nie! Zawsze jednak skłaniałam się ku słodkiej wersji. Być może do tej wytrawnej trzeba dojrzeć? Teraz właściwie bez głębszego zastanawiania się, wybieram wersję wytrawną. Smażone boczniaki i smażony ser halloumi to niebo. Nie ma dyskusji. Spróbujcie, a zrozumiecie.





















Składniki:
boczniaki
ser halloumi
olej do smażenia np. ryżowy

Wykonywanie:
Upiecz gofry zgodnie z przepisem. Na suchej patelni podsmaż halloumi. Najpierw odda wodę, a później lekko się podsmaży- uważaj, żeby go nie przypalić. Na odrobinie oleju podsmaż boczniaki, aż staną się chrupiące. Przełóż ser i boczniaki na gofry. Tak, tak smakuje niebo!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz