O nie! Co to za połączenie? Słodka marchewka i słona bryndza? Tak, tak.. i to naprawdę działa! Dawno temu chciałam skarmelizować marchewę i wrzucić ją na kanapkę. Nie jest to typowe i klasyczne ale naprawdę smaczne i ciekawe. Może nie zachwyci wszystkich ale kulinarni szaleńcy się nie zawiodą:)
Składniki:
1 marchewka
bryndza
chleb
pół łyżeczki cukru (użyłam trzcinowego)
łyżka masła
Wykonywanie:
Marchewkę obierz i używając obieraczki "pokrój" marchewkę w plastry. Możesz to także zrobić nożem. Trzeba to jednak zrobić ostrożnie. Marchewkę podsmaż na maśle, dodaj cukier i wymieszaj. Smaż aż marchewka będzie miękka i słodka. Chleb posmaruj bryndzą i ułóż na nim marchewkę. Jeśli lubisz możesz polać całość olejem sezamowym.
Smacznego!
Składniki:
1 marchewka
bryndza
chleb
pół łyżeczki cukru (użyłam trzcinowego)
łyżka masła
Wykonywanie:
Marchewkę obierz i używając obieraczki "pokrój" marchewkę w plastry. Możesz to także zrobić nożem. Trzeba to jednak zrobić ostrożnie. Marchewkę podsmaż na maśle, dodaj cukier i wymieszaj. Smaż aż marchewka będzie miękka i słodka. Chleb posmaruj bryndzą i ułóż na nim marchewkę. Jeśli lubisz możesz polać całość olejem sezamowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz