niedziela, 9 marca 2014

Śledzie z żurawiną

Kolejny przepis który kiełkował w głowie kilka dni zanim zdecydowałam się go wykonać. I mimo, że to szalony pomysł na śledzie jest naprawdę niezły:) Coś innego, nowego i wbrew obawom smacznego. Zdecydowanie wolę śledzie na słodko, dlatego w tej kwestii jestem w stanie zaakceptować nawet najbardziej zwariowane połączenia. I nic nie jest w stanie mnie zniechęcić lub zdziwić. Polecam odważnym. Nie zawiedziecie się:)






















Składniki:
200 g śledzi
duża cebula
garść suszonej żurawiny
pieprz
oliwa

Wykonanie:
Jeśli Twoja żurawinę jest bardzo zalej ją wrzątkiem i odstaw aż napęcznieje. Moja nie potrzebowała tego zabiegu:) Śledzie pokrój na kawałki a cebulę w drobną kostkę. Gdy żurawina zmięknie posiekaj ją na mniejsze kawałki. Wymieszaj śledzie z cebulą i żurawiną. Przypraw pieprzem. Przełóż śledzie do słoika zalej oliwą i odstaw na jeden dzień do lodówki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz