wtorek, 25 lutego 2014

Ciabatta z awokado, mozzarellą i pesto

Proces urozmaicania sobie kanapek nadal trwa. A ta to jest jedna z moich ulubionych. Gdyby nie to, że zabrałam ją dziś do pracy dodałabym jajko na miękko, niestety wolałam nie ryzykować:) Z ciabatty można zrobić grzankę będzie przyjemnie chrupać. I polecam wędlinę. Mnie dziś zabrakło ale zwykle dodaję szynkę szwarcwaldzką. Po takim śniadaniu mój dzień na pewno będzie udany!




















Składniki: (na jedną porcję)
1 ciabatta
pół kulki mozzarelli
2 plastry szynki szwarcwaldzkiej lub/i suszone pomidory
kawałek awokado
pesto z rukoli
płatki chili lub pół świeżej papryczki
olej sezamowy

Wykonanie:
Podpiecz chleb/ciabattę na patelni lub w tosterze (jeśli masz czas:)). Awokado przekrój na pół i wyjmij łyżeczką miąższ i rozgnieć widelcem. Dodaj je do pesto i wymieszaj. Posmaruj nim chleb. Ułóż mozzarellę. Następnie szynkę lub suszone pomidory. Posyp płatkami chili i skrop olejem sezamowym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz