Połączenie może nie jest jakoś bardzo zaskakujące bo od dawna wiadomo, że "pleśniuch" pasuje do orzechów i winogron. Ale sałatka jest warta wypróbowania jeśli ktoś jeszcze tych smaków ze sobą nie połączył jak i dla tych którzy wiedzą, że to strzał w dziesiątkę. Jest bardzo prosta i bardzo szybka. Kilka chwil i gotowe. W sam raz na szybkie spotkanie w gronie znajomych. Chociaż wcale nie trzeba nikogo zapraszać żeby móc raczyć się tą sałatką:) Cztery proste składniki a efekt..cóż wypróbujcie sami.. Aha.. z dobrym białym winem ta sałatka stworzy zgrany duet:)
Składniki:
ok 100 g rukoli
szklanka ciemnych winogron
120 g sera pleśniowego (jedno opakowanie)
garść orzechów włoskich
Wykonanie:
Rukolę umyj i osusz. Przełóż na talerz lub do miski w której będziesz podawać sałatkę. Winogrona umyj i przekrój na pół. Posyp nimi rukolę. Orzechy posiekaj lub rozkrusz w dłoniach i także posyp nimi sałatkę. Ser pleśniowy pokrój w kawałki i rozłóż na sałatce.
Smacznego!
bardzo apetycznie ten serek wygląda na całości :)
OdpowiedzUsuń