sobota, 7 maja 2016

Jajecznica z zielonymi szparagami i serem korycińskim

Zastanawiałam się czy w ogóle umieszczać ten śniadaniowy pomysł. Bo to takie proste. Nie nazwałabym tego nawet przepisem, bo to przecież tylko trzy składniki, ale jest tak pysznie, że doszłam do wniosku że warto. Wcale nie trzeba wielu składników żeby stworzyć naprawdę smaczne i szybkie śniadanie. A dobre jedzenie poprawia humor. Przygotuj więc sobie taką jajecznicę na śniadanie i niech Twój dzień będzie dobry:)





















Składniki (dla 2 osób):
5 jajek 
8-10 zielonych szparagów
kawałek sera korycińskiego
łyżeczka masła
sól
pieprz

Wykonanie:
Odłam ze szparagów zdrewniały koniec (weź każdy do ręki i lekko wygnij- sam odłamie się w odpowiednim miejscu) i umyj. Pokrój je na kawałki pozostawiając całą główkę. Na patelnię wrzuć masło, a gdy się rozpuści wrzuć szparagi. Smaż je często miesząc. Jajka rozbij do miseczki. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj pokruszony ser i lekko wymieszaj. Gdy szparagi będą już miękkie, wlej jajka na patelnię. Smaż do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Takie śniadanko z chęcią bym zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. No proszę, jajecznicy ze szparagami nie miałam okazji jeść, ale myślę, że w tym sezonie będę z nimi szaleć i próbować nowości :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie wypróbuj jest naprawdę smaczna:) Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Wygląda rewelacyjnie :)
    A te szparagi .... mmmmm

    OdpowiedzUsuń