niedziela, 24 maja 2015

Śniadaniowe ciasteczka

Czasem trudno mi rano zjeść porządne śniadanie. Łatwiej złapać coś do ręki i wybiec. Dobrze by było, żeby nie było to byle co. Dlatego dziś pomysł na ciasteczka, które można przygotować wcześniej, a rano tylko porwać w pośpiechu. Tak naprawdę możecie do nich dodać wszystko, co lubicie. Wiele zniosą. 






















Składniki:
garść rodzynek
3/4 szklanki płatków owsianych
3/4 szklanki płatków żytnich- dowolnych ale nie błyskawicznych
łyżka masła orzechowego
łyżka wiórków kokosowych
garść migdałów
tubka mleczka skondensowanego (użyłam trochę więcej niż pół tubki)

Wykonanie:
Mleko podgrzej w rondlu. Dodaj masło orzechowe, a gdy się rozpuści wsyp płatki, rodzynki, wiórki i migdały. Wymieszaj całość. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temp. 180 stopni przez 10 minut. Gdy przestygną pokrój w kawałki.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na śniadanie, zwłaszcza dla tych zabieganych. Zapisuję przepis!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto zapisać i zrobić:) Pozdrawiam również:)

      Usuń
  2. idealne na przekąskę w ciągu dnia, czy właśnie śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jako przekąska też świetnie! Upiekłam 3 parte i tylko jedna dotrwała do śniadania:)

      Usuń