piątek, 2 maja 2014

Hamburger z grilla z serem pleśniowym

Muszę przyznać jedno. To chyba moja ulubiona wersja hamburgera. Jest po prostu przepyszny i żadne słowa nie będą odpowiednie żeby to opisać. Ser pleśniowy pod wspływem ciepła lekko się roztapia i chutney z cebuli pasuje do tego idealnie. Nie przepadam za mięsem.. ale bez tego hamburgera nie wyobrażam sobie już grilla. Bardzo polecam!




















Składniki:
500 g mięsa mielonego dobrej jakości
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
krążek sera pleśniowego
kilka liści sałaty
chutney z czerwonej cebuli
bułki hamburgerowe

Wykonanie:
Mięso przełóż do miski dopraw solą, pieprzem i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem. Połącz wszystko ze sobą i uformuj hamburgery (wyszły mi 4 średniej wielkości) i wstaw je do lodówki na 20 minut. Po tym czasie upiecz je na grillu (w zależności od upodobań). Bułki również podpiecz. Następnie na bułce układaj kolejno sałatę, mięso, ser i chutnej. Możesz użyć ulubionego sosu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz