poniedziałek, 12 maja 2014

Koktajl z awokado

To kolejny marokański ulubieniec. Właściwie powinnam go nazwać hitem marokańskich wakacji. A spróbowaliśmy go przez kompletny przypadek. W jednej z restauracji w Agadirze zamówiliśmy sok pomarańczowy ale okazało się, że wystarczy go tylko dwa dwóch osób. Miły Pan zaproponował nam koktajl z awokado. Okazał się strzałem w dziesiątkę. Coś niesamowitego! Był po prostu genialny. Jedynym warunkiem dobrego koktajlu jest dobre awokado. Nie za bardzo dojrzałe ale i nie za twarde. Wypiłam szklankę tego cuda dziś na śniadanie i muszę powiedzieć, że jest bardzo sycący. Chyba będę rozpoczynać tak każdy dzień... Bardzo polecam!






















Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 szklanki mleka
2 łyżeczki brązowego cukru

Wykonanie:
Składniki wrzuć do blendera i miksuj chwilę. Koktajl nie powinien mieć grudek. Możesz dodać więcej cukru jeśli uważasz że koktajl nie jest wystarczająco słodki.

Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Muszę koniecznie spróbować taki koktajl :)

    OdpowiedzUsuń
  2. proponuje dodac jednego banana mniam

    OdpowiedzUsuń
  3. super kOCHANA:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zamiast cukru radzę suszone daktyle ( też podpatrzone w Maroku)- oczywiscie wyjąc z nich pestki . Ja na jedno awokado daje 12 daktyli, mąż woli więcej- kwestia gustu...:)smacznego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super pomysł tyle, że akurat ja nie lubię daktyli:)

      Usuń
  5. Ja zaś zrobiłam 250 ml mleka i 250 ml jogurtu naturalnego - też pysznie !

    OdpowiedzUsuń