wtorek, 29 kwietnia 2014

Marynata do drobiu

Majówka- więc grill. Jakoś tak to u nas jest. Grillujemy wszystko. Coraz częściej oprócz mięsa pojawiają się ryby, warzywa i owoce. Bardzo dobrze:) Dziś przyprawa z brązowym cukrem. Dzięki niej zdecydowanie poprawisz smak grillowanego drobiu. Można nią natrzeć mięso ale najlepiej jeśli dodasz oliwę i zamarynujesz je przez kilka godzin (a najlepiej niech całą noc posiedzi w lodówce). Tymianek i szałwię kupiłam w aptece:)





















Składniki (zależnie od ilości mięsa):
pół łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżka suszonej szałwii
1 łyżka granulowanego czosnku

Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszaj w małej miseczce tak by się dobrze połączyły. Możesz używać suchej przyprawy- przechowuj ją w temp. pokojowej przez tydzień. Jeśli dodasz oliwę zużyj marynatę natychmiast.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz